28. apr. 2012

:: makroner ::


:: 100 fine ting ::

:: Ting nr 2 :: Det blir makroner, rett og slett fordi jeg er litt nyfrelst. Jeg har jo spist det  mange ganger, men aldri laget de selv før nå i det siste. Jeg skal ikke pårope meg noen tittel her, men hobbykonditor tror jeg ikke er så ukledelig. Jeg syntes det er gøy å lage makroner, så når min kjære tante ønsket seg makroner til konfirmasjon neste helg ble jeg bare happy. Og siden jeg trodde det var vanskelige enn hva det var, tenker jeg å dele den oppskriften jeg har lyktes mest med. Har testet tre nå og denne var best mener jeg. 

Du kan velge å skolde mandler, tørke de for så å kverne.. eller du kan rette og slett droppe det og kverne de med skallet. Siden jeg bare er hobbykonditor droppet jeg første del med skolding og tørking uten at det påvirket resultatet. 

Pisk sammen eggehvitene til de skummer, så tilsetter du litt og litt sukker og pisker til det blir stivt. Hvis du ønsker farge tilsetter du dette nå, jeg har brukt Wilton sine, men det er uviktig. Kakao kan du også bruke. Så sikter du inn melis og mandelmelet, det som nå er viktig er at du rører det forsiktig inn sånn at du ikke slår ut all luften. Røren skal være passe seig, sånn at den flyter litt utover på stekebrettet uten å få en "tupp". De gule på bilde over har denne tuppen, ergo litt for lite flytende røre. Bruk sprøytepose og lag makroner på strl med en 5 kroning, de skal flyter litt utover og blir flatere.

Så må makronene få hvile 30 min før du steker de, om du ikke lar de hvile vil de sprekke når du steker. Det kan også være lurt å stikke hull i de synlige boblene med en tannpirker, men her sviktet hobbykonditoren igjen og det gikk bra. De skal stekes midt i ovnen på 150 grader i 14 min. Jeg brukte over og undervarme, også fulgte jeg litt med de.Når de er ferdig stekt lar du de hvile litt før du begynner å løsne de fra stekepapiret.

 

Inni de har jeg valgt sjokolade denne gangen, rett og slett fordi det er noe alle liker. Jeg anbefaler deg å laste ned denne kjempefine veiledningen med masse gode tips og smaker, blandt annet til sjokoladeganache. Jeg brukte 1 dl fløte, som var varmet opp til kokepunktet, 150 gr sjokolade og 2 ss smør. Når du har kokt opp fløten, tar du den til side, og har oppi sjokoladen. Når dette er avkjølt rører du inn 2 ss smør. Også smører du bare dette mellom to makroner. Tada! Vips ferdig og klar til servering. Du kan fint fryse de ned, eller oppbevare de 1 uke i en tett boks i kjøleskapet.Lykke til, og fortell meg gjerne hvordan det går hvis du tester det ut ♥


5 kommentarer:

Maris Gyngestol sa...

Herlig!! Disse må jeg nok prøve en dag! :)

Fortsatt fin helg!
-Mari

Gro Agnethe Stokke sa...

Takk for at du deler oppskrift! Det må vi prøve;)

lisa sa...

søkkimponert.

Spirea sa...

Supert! :) En enkel og grei oppskrift på makroner - som jeg skal prøve!! Takk skal du ha! Fin-fin blogg du har forresten, her kommer jeg tilbake på besøk. Ønsker deg en skjønn dag!! Klem :))

Fru Samuelsen sa...

Hei på deg!!
Både ser og høres kjempegode ut!! Har aldri bakt selv, men har ei datter som har prøvd seg flere ganger!! Farlig gode.....
Legger meg som følger av bloggen din, kommer tilbake:-)))
Fin kveld til deg!
Klem Fru Samuelsen